Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Gamen: hobby of probleem? 

Veel kinderen/jongeren gamen weleens. Voor de meeste is het een leuke hobby die ze nu vaker beoefenen, omdat ze meer thuis zijn dan gewoonlijk. Doordat je als ouder ook meer thuis bent, kan het opvallen dat je kind veel achter het scherm zit. Vind je dit vervelend? Of maak je je zorgen? Ben je op de hoogte van de gamewereld van je kind? Tijdens dit webinar delen we tips en tools met jullie over hoe je je kind kunt ondersteunen om gamen als hobby te blijven doen.  

Marielle van der Biezen preventiewerker, Novadic-Kentron en Judith Snijders, jeugdverpleegkundige en psycholoog delen hun expertise over gamen en hoe je als ouder om kunt gaan met je gamende kind. Helder Theater maakt in dit webinar op een ludieke manier duidelijk waar voor jullie de uitdaging ligt. Uiteraard is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen van de deelnemers.  
 Deelname is gratis, iedereen zit vooraan!  

Voor wie: 
  • Ouders met kinderen in groep 6,7,8 
  • Ouders met kinderen in klas 1 en 2 
  • Belangstellenden/ opvoeders  

Hoe volg je het webinar?
Via de webinar doe je op afstand en gratis mee. Je volgt de webinar vanachter je PC, Mac, tablet of smartphone. De spreker(s) zijn via video en audio te volgen en via de chat breng je je eigen vragen en ervaringen in.
Presentatie door

Marielle van der Biezen
Zij is een ervaren preventiemedewerker van Novadic-Kentron in Breda, met als aandachtsgebied alcohol- en drugsgebruik onder de 18 jaar. Ze spreekt veel jongeren en hun ouders en adviseert scholen over het preventiebeleid met betrekking tot alcohol, drugs en gamen. 

Judith Snijders

Zij is jeugdverpleegkundige & psycholoog bij GGD West-Brabant en ondersteunt & adviseert ouders en kinderen bij het veilig en gezond opgroeien. 

Max van Kuipers
Hij is consultant op het gebied van gamen en esports en Mental Coach bij Dynasty. Hij werkt
samen met jongeren om hun interesse in games om te zetten in vaardigheden die ook buiten
het gamen gebruikt kunnen worden en slaat de burg tussen ouders en het gamende kind.

Helder Theater
De acteurs van dit theater spelen scènes vanuit diverse standpunten. Zij gaan direct aan de slag met de meningen en suggesties van de kijker.

Voor wie?
Ouders met aanstaande brugpieper/puber

Deel dit webinar